سه شنبه , ۲۳ مهر ۱۳۹۸

خانه / آشپزی و تغذیه / طرزتهیه غذاها / سالاد/دسر /پيش غذا / تهیه سالاد الویه + نکاتی که باید بدانید

تهیه سالاد الویه + نکاتی که باید بدانید

در این مطلب با مجله اینترنتی نخل و آفتاب همراه باشید تا با نکات و طرز تهیه سلاد الویه آشنا شوید، سالاد الویه در میان غذاهای سرد یکی از خوش خوراک ترین هاست…

تهیه سالاد الویه + نکاتی که باید بدانید

مواد لازم (برای ۴ نفر):
سیب زمینی متوسط: ۴ عدد
سینه مرغ: ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط: یک عدد
تخم مرغ: 3 عدد
نخودفرنگی: یک لیوان
خیارشور خرد شده: یک لیوان
سس مایونز: ۵ قاشق غذاخوری
لیموترش: یک عدد
نمک
زردچوبه
فلفل سیاه:به میزان دلخواه

 

 

 

طرز تهیه:
سیب زمینی و تخم مرغ ها را در قابلمه های جداگانه آب پز کنید. بعد از خنک شدن، آن ها را در کاسه ای بزرگ رنده کنید.
مرغ را با پیاز، کمی زردچوبه و نمک بپزید و پس از پخت کامل، ریش ریش کنید.
خیارشور‌ها را نگینی و بسیار ریز خرد کنید و به این مخلوط بیفزایید.
نخودفرنگی را هم در قابلمه ای همراه کمی نمک آب پز و پس از پخت آبکش کنید تا آب آن کاملاً گرفته شود.
در ‌‌نهایت، تمام این مواد غذایی را با هم مخلوط و با سس مایونز مزه دار کنید و ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا طعم دار شوند. پس از گذشت این مدت زمان، الویه را با نان (ترجیحاً نان سبوس دار) سرو کنید.

 

 

کالری سالاد الویه:
مواد اولیه الویه تقریباً ۱۷۷۰ کیلوکالری انرژی دارند و اگر این غذا میان ۴ نفر تقسیم شود، هر یک بیش از ۴۴۰ کیلوکالری انرژی دریافت خواهند کرد که این میزان نسبتاً بالاست، بنابراین اگر قصد دارید این غذا را در وعده شام بخورید، بهتر است نصف آن را میل کنید زیرا اگر این سالاد با نان خورده شود، به ازای هر ۳۰ گرم نان ۸۰ کیلوکالری دیگر به میزان انرژی یاد شده اضافه خواهد شد.

 

 

نکته هایی که باید درمورد سالاد الویه بدانید :

1- سالاد الویه را می‌توانید با گوجه فرنگی تازه و زیتون سرو کنید. نانتان نیز بهتر است از نوع سبوس دار باشد. برگ های تازه کاهو و حتی بروکلی‌های خرد شده هم می‌توانند همراه این غذا سرو شوند.


2- برای خوش طعم کردن این سالاد هویج را با کمی شکر یا عسل بخارپز و به صورت نگینی خرد کنید و به سایر محتویات بیفزایید.

3-  برخی افراد به سالاد الویه فلفل دلمه‌ای، ذرت یا کالباس اضافه می‌کنند اما این کار را توصیه نمی‌کنم زیرا نه تنها طعم مناسبی ایجاد نمی‌کند، بلکه غذای به دست آمده دیگر سالاد الویه نخواهد بود.

4- چاشنی و ادویه مناسب این غذا، فلفل سیاه و کمی آب‌لیموی تازه است. آب‌لیمو را فقط باید به اندازه‌ای اضافه کرد که بوی تخم‌مرغ پخته را بپوشاند و سالاد ترش نشود.

5- بهتر است خیارشور‌ها را قبل از افزودن بشویید و بعد نگینی و بسیار ریز خردشان کنید آنگاه آن‌ها را در سبدی بریزید و بگذارید تا کاملاً آبشان گرفته شود. این کار هم باعث می‌شود سالاد آب نیندازد و هم بوی نامناسب و ترشیدگی از غذا به مشام نرسد.
6- همراه این غذا فقط نان آن هم نان‌های سنتی مانند نان بربری یا سنگک را به شما توصیه می‌کنم که البته بهتر است سبوس‌دار باشند.

7- از رنده کردن مواد غذایی مانند هویج نپخته یا خیار شور جدا خودداری کنید زیرا این کار باعث می‌شود سالاد الویه آب بیندازد.

8- برای آنکه ماندگاری این غذا افزایش پیدا کند، فقط به میزان مصرف هر وعده به محتویات سالاد سس مایونز اضافه کنید زیرا در غیر این صورت به سرعت فاسد خواهد شد.

9- پیشنهاد می کنیم از میزان سس مصرفیتان کم و به جای آن سالاد را با ماست مزه دار کنید. این غذا را به دلیل اینکه به اندازه کافی کالری دارد، فقط با کمی برگ تازه کاهو و گوجه فرنگی خرد شده بخورید نه با نان.

10- از آنجایی که این غذا با سیب‌زمینی تهیه می‌شود و سیب زمینی منبع پتاسیم است، برای شما مناسب است. البته با کمی تغییر می‌توان آن را مناسب تر کرد به این ترتیب که حداقل خیار شور را افزود و به جای آن کمی پیازچه خردشده اضافه کرد و سس مایونز را حذف و به سالاد ماست زد.

11- بهتر است همراه این غذا فیبر بیشتری دریافت کنید به همین دلیل سالاد را با برگ‌های تازه کاهو، ‌ فلفل دلمه‌ای و حتی سبزی خوردن بخورید و در صورت تمایل به خوردن نان، بهتر است نانتان از نوع سبوس‌دار باشد. به جای سس مایونز در این غذا کمی روغن زیتون بریزید.

 

 

 

 

 

منبع: beytoote.com

همچنین ببینید

طرز تهیه بستنی با ژله انار

با توجه به نزدیک شدن بلند ترین شب سال در مطلب طرز تهیه بستنی با ژله …