تیرامیسو به ایتالیایی tiramisù به معنی بیانداز بالا یکی از محبوبترین کیک ها و دسرهای ایتالیایی است. معروفیت تیرامیسو در ایتالیا بسیار زیاد است و شهرت خاصی دارد. سابقه این دسر لذیذ به سالهای 1960 بازمیگردد. در این سال ها تیرامیسو با نام امروزی اش تهیه نمیشده است تا آنکه در سال 1980 نام دسر تیرامیسو در کتابهای آشپزی ایتالیایی قرار گرفت. تیرامیسو دسری لایه لایه است و خوردن تکه ای از آن طعم منحصر به فردی در دهان ایجاد می کند . در تهیه دسر تیرامیسو از بیسکوئیت لیدی فینگر آغشته به قهوه و مخلوط همزده ای از پنیر ماسکارپونه استفاده میشود. دسر تیرامیسو به صورت لایه لایه با پودر کاکائو طعم دار میشود.تیرامیسو (به ایتالیایی: tiramisù، به معنی «بٍکٍش منرو بالا») یکی از محبوبترین کیکها و دسرهای ایتالیایی است. برای آشنایی با دستور تهیه تیرامیسوی کلاسیک با ما همراه شوید.مواد لازم: تیرامیسو (به ایتالیایی: tiramisù، به معنی «بٍکٍش منرو بالا») یکی از محبوبترین کیکها و دسرهای ایتالیایی است. برای آشنایی با دستور تهیه تیرامیسوی کلاسیک با ما همراه شوید.
مواد لازم
6 عدد زرده تخم مرغ
1 فنجان شکر
1 ¼ فنجان پنیر ماسکارپونه
1 ¾ فنجان خامه زده شده
بیسکویت لیدی فینگر یا کیک اسفنجی به میزان لازم
¼ قاشق غذاخوری پودر کاکائو
750 میلی لیتر آب
1 ½ فنجان شکر
4 قاشق غذا خوری دانه های قهوه
1 عدد وانیل تازه یا 1 قاشق چای خوری عصاره وانیل
1 چوب دارچین
1 تکه از پوست پرتقال، اختیاری
زرده تخم مرغ و شکر را با هم مخلوط می کنیم ظرف را روی بخار آب قرار می دهیم و مدام هم می زنیم به مدت 10 دقیقه تا به رنگ لیموی روشن تبدیل شود و از روی بخار آب بر می داریم تا سرد شدن کامل همچنان با هم زن آن را هم می زنیم سعی کنید مراحل را بادقت ادامه دهید تا تیرامیسو خوشمزه تهیه شود در مرحله بعد خامه ای شیرین شده را اضافه می کنیم و به آرامی با هم مخلوط می کنیم و کنار می گذاریمپنیر ماسکار پونه را به تخم مرغها اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم
مرحله 3
دانه های قهوه را همراه با چوب دارچین ، وانیل ، شکر، پوست پرتقال و آب با هم خوب مخلوط می کنیم و می گذاریم دم بکشد .سپس آنها را داخل صافی ریخته و مایع بدست
آمده را برای خیساندن لیدی فینگر کنار می گذاریم تا سرد شود
مرحله 4
بیسکویت های فینگر لیدی را داخل مایع قهوه قرار می دهیم و سریع بر می داریم چون نباید نرم شود و به ترتیب ته ظرف مورد نظر می چینیم تا کف آن را بپوشاند
مرحله 5
یک لایه ازکرمی که درست کرده ایم را روی آنها می ریزیم تا کاملا روی آنها را بپوشاند
مرحله 6
یک لایه دیگه ار بیسکویتهای که در مایع قهوه خیسانده ایم را می چینیم وبا یک لایه ضخیم از کرم روی آنها را می پوشانیم در آخر روی آن را با پودر کاکائو ، قهوه یا نسکافه می پوشانیم و به مدت 4 ساعت در یخچال می گذاریم بماند.