جمعه , ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

خانه / خانه و خانواده / رازهای موفقیت / غلبه بر کمرویی در افراد خجالتی

غلبه بر کمرویی در افراد خجالتی

آیا برای ورود به یک جمع جدید، قلب تان تندتر می زند؟ احساس می کنید راحت نیستید و گونه های تان قرمز می شود؟ با نخل و آفتاب همراه شوید تا راهکار این مسئله را به شما بگوییم…

غلبه بر کمرویی در افراد خجالتی
خجالتی بودن یا همان چیزی که باعث می شود شما در ارتباط برقرار کردن با دیگران راحت نباشید، تنها یک احساس است؛ احساسی که تنها در درون شما وجود دارد و فقط خود شما آن را می فهمید. برخی مردم خجالتی بودن را با ترس از اجتماع یا بیماری فوبیا یکی می دانند، در حالی که این دو با هم فرق می کند؛  در بیماری ترس از اجتماع، فرد نسبت به تمام فعالیت های اجتماعی دچار ترس و نگرانی می شود، در صورتی که فرد خجالتی تنها در شرایطی خاص، نگرانی و اضطراب را تجربه می کند.

 

 

 
در کودکی شما چه گذشته است؟
با رشد کودک و بیشتر شدن تجربه ها و فعالیت های اجتماعی، فرد در برخی شرایط خاص در مواجهه با افراد غریبه یا وارد شدن به محیطی ناآشنا، خجالت را تجربه می کند. هر خانواده ای براساس فرهنگ، مهارت و سطح دانش و آگاهی های خود درباره تربیت کودک، با این وضعیت برخورد می کند.

 

 

چگونگی این برخورد در از بین رفتن یا ماندگار شدن این حس، تاثیر زیادی خواهد داشت. تمسخر، تحقیر یا شماتت کردن کودک در شرایطی که نسبت به یک وضعیت خاص خجولانه رفتار می کند، باعث می شود احساس خجالت به عنوان یک صفت دائمی او باقی بماند.

 

 

 
اکثر افراد در موقعیت های مختلف، کمی خجالتی می شوند:
تحقیقات نشان می دهد اکثر افراد در موقعیت های مختلف، کمی خجالتی می شوند. مثلا 75 درصد از مردم، هنگام مواجهه با یک جمع غریبه و مقتدر که ملزم به پاسخگویی به سؤالات آنها نیز باشند، احساس خجالت می کنند. 70 درصد از افراد هنگام حضور در جمع بزرگی از افراد غریبه، خجالتی برخورد می کنند.

 

64 درصد افراد نیز هنگامی که با جنس مخالف روبه رو یا هم صحبت می شوند، دچار احساس خجالت می شوند. همچنین حس خجالت در 58 درصد از افرادی که با جمعی دارای موقعیت اجتماعی یا تحصیلات بالاتر مواجه می شوند، به وجود می آید. می بینید؟ اگر شما هم خجالتی هستید، امیدوار باشید! چندان تنها نیستند.

 

 

 
نشانه های افراد خجالتی:
افراد خجالتی نشانه هایی دارند که می توان آنها را در چند گروه تقسیم بندی کرد؛ برخی روان تنی هستند، برخی روان حرکتی و برخی نشانه ها نیز در سبک زندگی آنهاست و بلافاصله نمی توان آنها را تشخیص داد؛ مگر با زیر نظر گرفتن رفتارها و عادات فرد.

افزایش ضربان قلب، سرخ شدن صورت، اختلال در تنفس، تنش عضلانی، لرزیدن صدا یا تغییر در تن آن، لرزیدن دست ها، پاها و لب ها، عرق کردن شدید. همچنین فرار کردن از جمع غریبه ها، کم حرف بودن، عبوس بودن و کمتر لبخند زدن، عدم برقراری ارتباط بصری مستمر و طبیعی با دیگران، عدم برخورداری از روابط دوستانه، شخصیتی انفعالی داشتن، بیزاری از دعوت کردن و دعوت شدن به مهمانی ها و مجالس، تمایل به سر و کار داشتن بیشتر با کتاب و اشیا و لوازم مختلف به جای آدم ها، شنونده بودن صرف، تأیید کردن هر چیزی بدون بحث و جدل در مورد آن، ترس از مخالفت با نظرات دیگران یا بیان نقطه نظرات خود، ترس دائمی از مورد تمسخر قرار گرفتن.

 

 

كمرویی خود را بشناسید:
سعی كنید نوع خجالتی بودن خود را تشخیص دهید و تأثیر آن را در زندگی تان مشخص كنید. محرك هایی كه باعث می شوند این احساس را داشته باشید، بشناسید.بدانید كه دنیا در حال تماشا كردن شما نیست. مردم آنقدر پر مشغله هستند كه فرصت زیادی برای این كارها ندارند.

 

 
توانایی خود را بشناسید:
همه ما قدرت ها و توانایی های خاص خودمان را داریم. اگر همه مثل هم بودیم، دنیا دیگر جذابیتی نداشت و همه چیز تكراری می شد. چیزی را بیابید كه در آن مهارت و توانایی بیشتری دارید و روی آن متمركز شوید. با تكیه بر توانایی های منحصر به فردتان عزت نفس بیشتری برای خود ایجاد كنید. قدرت های خاص تان به شما مزیت های ویژه ای می دهند.

 

 

 

خود را دوست داشته باشید:
تحسین و تقدیر كردن خودتان را تمرین كنید. برای خودتان یك نامه محبت آمیز بنویسید كارهایی انجام دهید كه دوست دارید. زمانی را به شناخت خودتان اختصاص دهید.

 

 

 
کسب آگاهی:
درخصوص کاری که می خواهید انجام دهید اطلاعات جمع کنید و بعد از این که کاملا مطمئن شدید چه می خواهید، دست به کار شوید و هرگز به انتظار شهامت روبه رو شدن با ترس هایتان ننشینید، زیرا این موضوع دستاویزی برای حرکت نکردن می شود.

 

 
مشاهده کنید و بیاموزید:
همیشه می توان با مشاهده رفتار و عملکرد دیگران نکاتی آموخت. شما می توانید با این روش، طرز برخورد با دیگران را بیاموزید و آن را تقلید کنید و آنگاه از آموخته های دیگرتان به آن افزوده و بتدریج از زندان کمرویی بیرون بیایید. وقتی تنها هستید آموخته هایتان را تمرین کنید. مثلا فرض کنید در جمعی حاضر شده اید سپس با آنها ارتباط چشمی (البته نه خیره شدن) برقرار ساخته و حرف هایتان را با آرامش بزنید. این روش کمک می کند در شرایط واقعی از روبه رو شدن با افراد واهمه ای نداشته باشید. می توانید مقابل آینه نشسته و تمرین هایتان را انجام دهید.

 

 

 
از شخصیت فعلی تان دور شوید:
افراد خجالتی معمولا شهامت انجام دادن کارهای غیرمعمول را ندارند، بنابراین سعی کنید دست به این نوع کارها بزنید. مثلا در خیابان مدام از افراد مختلف زمان را بپرسید یا وارد مغازه ای شده و قیمت اجناس مختلف را بپرسید و الزاما خرید نکنید. این روش باعث می شود به مرور کمتر خجالت بکشید. در ابتدا ممکن است نتوانید این تمرین را بخوبی انجام دهید، اما خودتان را مجبور کنید و ترس و واهمه را کنار بگذارید تا نتیجه اش را ببینید.

 

 

 
آرامش ناشی از اعتماد به نفس:
مهارت هایی را که در گذشته آموخته اید یا در حال یادگیری هستید، در اولین فرصت به کار ببندید. با این روش می توانید خود را فردی لایق بدانید و به واسطه نداشتن اطمینان از خود دچار ترس های اجتماعی نشوید و باور کنید که توانا هستید. چنین اعتقادی شما را از گرداب خجالت و کمرویی رها کرده و می توانید در جمع دیگران براحتی ابراز وجود کنید.

 

 

 
نگرانی ها و دلهره ها را از خود بیرون كنید:
ترس و نگرانی به طرز طاقت فرسایی شما را در تصمیم مثبتی كه گرفته اید، مأیوس می كنند. یكی از بهترین راه ها برای غلبه بر دلهره و ترس، عمیق نفس كشیدن است. چشمان خود را ببندید و نفس عمیق بكشید. روی نفس های خود متمركز شوید و به آرامی دم و بازدم را انجام دهید. یك شیوه دیگر، تمرین یوگا است. نفس های خود را بشمارید تا وقتی كه احساس راحتی بیشتر كنید.

 

 

 
به خودتان انرژی مثبت بدهید:
كلمات، قدرت و نیرویی باور نكردنی دارند. همه چیزهایی را كه به طور مكرر برای خود تكرار می كنید، ذهن ناخودآگاه تان می شنود و همان گونه عمل می كند. اگر مرتباً با خودتان تكرار كنید كه ناتوان و بی عرضه یا بسیار خجالتی هستید، بیشتر به سمت این خصوصیات سوق می یابید.

 

 

 
رد شدن را بپذیرید:
این را بپذیرید كه ممكن است شما نیز پذیرفته نشوید. در چنین مواقعی بهتر است سریع جبهه گیری نكنید. همه ما انسان ها گاهی اوقات از طرف برخی افراد پذیرفته نمی شویم. این حقیقت بخشی از زندگی است. اینكه به هنگام رد شدن، چه واكنشی نشان می دهیم، مهم است.

 

 

 
سه سوال از خود بپرسید:
هنگام قرار گرفتن در موقعیت های اجتماعی كه شما را عصبی می كنند، از خودتان بپرسید: آیا من نفس می كشم؟ آیا من احساس راحتی می كنم؟ آیا من به خوبی راه می روم؟

 

 

 
موفقیت ها و پیروزی های خود را ثبت كنید:
از این به بعد، موفقیت های بیشتری خواهید داشت؛ پس بهتر است آنها را ثبت كنید. شما به درك بهتری از خودتان و بینش بیشتری نسبت به حقایق دست می یابید؛ حقایق پنهان در اجتماع كه گاه هیچ كس به آنها توجه نمی كند. پیروزی های خود را ثبت و آنها را به شكل یك دفتر از وقایع مهم زندگی گردآوری كنید.این كار باعث می شود اعتماد به نفس تان نیز افزایش یابد و توجه خود را بیشتر روی چیزهایی كه به نفع شما هستند، متمركز كنید؛ نه آن چیزهایی كه آزارتان می دهند.

 

 

 

 

 

 

 

 
منبع: beytoote.com

به اين مطلب چه امتيازي ميدهيد؟

همچنین ببینید

این سوالات را از همسرتان بپرسید

خانم ها!! اگر می خواهید شناخت مناسبی از همسرتان داشته باشید با مطلب ” این سوالات …