احتمالا این روزها دغدغه خرید انواع آجیل برای پذیرایی از مهمانان نوروزی به سراغتان آمده است، در نکته هایی مهم برای خرید آجیل و میوه شب عید با ما باشید تا شما را راهنمایی کنیم…

تعداد مهمانها را حدس بزنید:
یك بار فهرست تمام كسانی را كه ممكن است به خانه شما بیایند را سرانگشتی بشمارید، به اضافه چند خانواده بیشتر برای درنظر گرفتن همه احتمالات ممكن. حالا از فروشنده خشكبارفروشی بخواهید از مواد مورد نیاز شما آنقدری در اختیارتان بگذارد كه به اندازه پذیراییكردن همین تعداد از افراد كافی باشد نه چند برابر آن. زمانی كه شما به اندازه خرید كنید، نه زیادی هزینه كردهاید و نه مواد اضافه آمده را بعد از گذشت زمان و از دستدادن طعم و مزهشان دور ریختهاید.
میوهها را جدی بگیرید:
به میوهها ایمان بیاورید كه حتی خشك شده آنها هم خوشمزه است. برای پذیرایی عید، حتما كه نباید چند كیلو پسته و بادام هندی و فندق تهیه كنید، میتوانید خودتان آستینها را بالا بزنید و انواع دیگری از تنقلات را در خانه تهیه كنید. پرتقال، سیب، موز و كیوی، میوههایی هستند كه این روزهای آخر زمستان به وفور یافت میشوند. میتوانید از فروشنده بخواهید كه میوههای معمولیتر را در اختیار شما بگذارد حتی آنهایی كه ظاهرشان كمی بههم ریخته هم بهكار شما میآید چرا كه قرار است آن را خشك كنید. برشهایی از میوه با قطر كم را روی شوفاژ، داخل سینی روی بخاری، یا اگر وقت ندارید با احتیاط زیاد درون فِر خشك كنید. به همین راحتی یك گزینه به مواد خوراكی پذیرایی عیدتان اضافه شد.
یك تركیب دوست داشتنی برای آجیل شب عید:
شاهدانه به همراه كنجد و مغز تخمه آفتابگردان از آن دست خوراكیهایی هستند كه به راحتی پیدا میشوند. میتوانید آنها را با قیمت مناسبی تهیه كنید و یك تركیب خوشمزه را درست كنید؛ تركیبی كه بیشتر طعمهای نوستالژی دوران كودكی را زنده میكند و در عین حال سالم و كمهزینه است.
ذرت بوداده با تنوع طعمی كه دارد از دیگر گزینههای روی میز برای پذیرایی ایام عید است. شاید با خودتان بگویید كه ذرت برای تفریحات خانوادگی مناسبتر است تا دید و بازدیدهای عید. سخت نگیرید، مهم خوش گذشتن گعدههای فامیلی و دوستانه شماست. همین كه این مواد به دورهمیهای شما طعم و مزه بدهند، یعنی نتیجه حاصل شده است.
قبل از درست كردن ذرت بوداده روی اجاق گاز، ذرتها را بهمدت ۱۰ دقیقه در آب بخیسانید. سپس آنها را از صافی رد كنید و روی اجاق قرار دهید. رطوبت اضافهشده به دانههای ذرت موجب تسریع زمان آماده شدن آنها میشود و علاوه بر آن، ذرتها پفدارتر میشوند. ذرت كرهای، لیمویی، پنیری و سركهای را میتوانید بعد از پخت ذرت به روش معمولی با اضافهكردن مواد مورد نظرتان به آنها، درون فر قرار دهید و اجازه دهید در كنار حرارت كمی كه به آنها میرسد طعم مواد به خورد دانههای بوداده ذرت برود. ذرتهای گوجهای و شكلاتی هم پیشنهادهای بعدی ما هستند كه میتوانید آنها را درون كیسه فریزر ریخته و با اضافه كردن سس گوجه یا شكلات به آنها و تكان دادن پلاستیك، ذرتهای متفاوتی در اختیار داشته باشید.
به استقبال باسلوق:
باسلوق یا راحتالحقوم به دلیل ماندگاری بالا و نگهداری ساده از بهترین پیشنهادها برای ایام عید است. سعی كنید حتیالامكان شیرینیهای خامهای و تر را از لیست خریدتان حذف كنید. خودتان شیرینیهای ساده و باب میل خودتان را توی آشپزخانه تهیه كنید. آب، پودر نشاسته، شكر، گلاب، كره و پودر نارگیل مواد اولیه تهیه باسلوق هستند. كافی است كمی با آشپزخانهتان مهربان باشید. آنوقت روی خوشطعمها و مزهها را می بینید.
میوههایی را بخرید كه در طولانی مدت كمتر خراب شوند:
در ایام عید كه بازههای طولانی مدتی بیرون از خانه هستید حالا چه در مهمانی باشید چه به گردش رفته باشید، میوههای درون یخچال كمتر مصرف میشوند. پس سعی كنید انواعی از آنها مانند سیب، پرتقال، موز و خیار را تهیه كنید كه با گذشت زمان كمتر خراب میشوند. توت فرنگی و میوههایی شبیه به آنكه به سرعت خراب میشوند گزینههای خوبی برای این ایام نیستند.
مراقبت از میوهها:
هر میوهای را اگر به روش مخصوص بهخودش نگهداری كنید، دور ریز كمتری خواهید داشت. به عنوان مثال اگر نگران سیاه شدن موزها هستید انتهای هر موز را پلاستیك بپیچید و آن را درون یك پلاستیك جدا از دیگر میوهها قرار دهید. سعی كنید هیچ وقت سیب را در كنار سایر میوهها نگهداری نكنید. برای اینكه خیلی زود باعث خراب شدن بقیه میوهها میشود.
گذاشتن سیب كنار میوهها وقتی جواب میدهد كه میخواهید میوهای نارس را رسیده كنید. مثلا كیویهای ترش و سفت نرسیده در مجاورت سیبها خوب رسیده میشوند. اما برای نگهداری خیار بدون آنكه آنها را بشویید در قابلمه فلزی چیده و در آن را ببندید و سپس درون یخچال نگهداری كنید.
منبع: seemorgh.com